[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
تسهیلات پایگاه::
اصول اخلاق نشر::
بانک‌ها و نمایه نامه‌ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در


AWT IMAGE
 


AWT IMAGE

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۴ نتیجه برای رنجبر

سهیلا رنجبران، طاهره دهداری، خسرو صادق نیت حقیقی، محمود محمودی مجدآبادی، افسانه گراوند،
دوره ۱، شماره ۲ - ( علوم مراقبتی نظامی ۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه: یکی از مشکلات شایع بیماران پس از جراحی بای پاس عروق کرونر، کیفیت خواب ضعیف می باشد. دامنه ای از نگرش ها و سطوح مختلف آگاهی بر این مشکل بیماران مؤثر شناخته شده است. برای مؤثر واقع شدن خدمات پیشگیری، کارکنان مراقبت های بهداشتی باید از آگاهی و نگرش بیماران آگاه باشند تا آموزش بهداشت را به نحو مؤثر ارائه نمایند. هدف این مطالعه، تعیین وضعیت آگاهی و نگرش بیماران دارای کیفیت خواب ضعیف درباره مشکلات خواب پس از عمل جراحی بای پاس عروق کرونر در سال ۱۳۹۲ میباشد.

  مواد و روش ها: در یک مطالعه از نوع توصیفی - مقطعی، تعداد ۱۰۰ بیمار دارای کیفیت خواب ضعیف مراجعه کننده به کلینیک باز توانی مرکز قلب تهران با روش نمونه گیری آسان انتخاب و پرسشنامه های استاندارد کیفیت خواب پیتزبورگ، نگرش (باورها و نگرشهای غلط در مورد خواب) و پرسشنامه محقق ساخته ی آگاهی را تکمیل کردند. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار ۱۸ SPSS و آزمونهای Oneway-ANOVA، Independet t و Pearson correlation تحلیل گردید.

یافته ها: نتایج نشان داد که آگاهی بیماران در مورد علل و روش های غلبه بر کیفیت خواب ضعیف پس از جراحی قلبی پایین بود. تنها ۹ درصد از بیماران ترس از مردن در خواب و ۲۴ درصد ترس از عدم بهبودی را جزء علل مشکلات خواب بیان کردند و فقط ۲۴ درصد استفاده از تکنیک آرامسازی را برای غلبه بر مشکلات خواب پس از جراحی مناسب دانستند. درزمینه نگرش نیز نتایج بیانگر بالا بودن بعد دارودرمانی بود. سایر ابعاد نگرش در سطح پایینی قرار داشت. بین آگاهی و نگرش همبستگی معنیداری وجود داشت) ۲۱۷/۰=r، ۰۳/۰P=). همچنین بین ابتلا به دیابت و نگرش رابطه آماری معنیداری وجود داشت (P=۰/۰۲۷).

بحث و نتیجه گیری: این پژوهش، لزوم آموزش به بیمار و توجه به آگاهی و نگرش آنان، ارائه توصیه های دقیق و برنامه ریزی شده به ایشان درزمینه کیفیت خواب ضعیف را مورد تأکید قرار میدهد.


مصطفی الماسی، علیرضا رنجبر نائینی، علیرضا خوشدل، رضا اسلامی، حمیدرضا محسن زاده،
دوره ۶، شماره ۴ - ( علوم مراقبتی نظامی ۱۳۹۸ )
چکیده

مقدمه: کار خلبان جریان مستمری از فعالی تهایی است که مستلزم جهت یابی، توجه و حافظه کاری ناوبری کارا است. خلبانان جنگنده به علت تحمل شتاب گرانشی بیشتر، در معرض اختلالات شناختی هستند و انجام ارزیابی های شناختی در آ نها اهمیت بسزایی دارد.
هدف: هدف از پژوهش حاضر ارزیابی عملکرد شناختی بینایی-فضایی و توجه خلبانان ارتش جمهوری اسلامی ایران و مقایسه بین خلبانان جنگنده و سایر پرسنل پروازی می باشد.
مواد و رو ش ها: یک مطالعه مقطعی مشاهده ای تحلیلی بر روی ۴۹ نفر از خلبانان هواپیماهای جنگنده (گروه اول) و سایر پرسنل هوانوردی (گروه دوم) انجام شد. پس از ثبت متغیرهای دموگرافیک و مشخصات پروازی، آزمون های شناختی ادنبروک، شکل پیچیده ری-استریث، گستره ارقام رو به جلو و رو به عقب (FDS و BDS) و خلاصه حافظه دیداری فضایی گرفته شد. داده ها با نرم افزار آماری SPSS نسخه ۱۸ تحلیل شد. سطح معن یداری، ۰۵/P< ۰ در نظر گرفته شد.
یافته ها: هر دو گروه از نظر سن، جنسیت، سطح تحصیلات، درجه نظامی، سابقه پرواز و شکای تهای شخصی علائم شناختی یکسان بودند. نمرات آزمون های شناختی بین دو گروه تفاوت معنادار آماری نداشت. سابقه پرواز بالای ۱۰ سال با نمرات بالاتر در آزمون BDS ؛ و سابقه پرواز کمتر مساوی ۱۰ سال با نمره یادآوری کلمات بیشتر مرتبط بود. نمرات آزمون ،FDS در افراد با کمتر مساوی ۴۰۰ ساعت پرواز بیشتر بود. نمرات یادآوری تأخیری در بالای ۴۰۰ ساعت پرواز و بالای ۴۰ ساعت پرواز در ۶ ماه گذشته، بیشتر بود.
بحث و نتیجه گیری: عملکرد بینایی-فضایی و توجه در بین خلبانان هواپیماهای جنگنده و سایر پرسنل هوانوردی تفاوت نداشت ولی میزان سابقه پرواز با برخی از خرده آزمو ن ها مرتبط بود.

نگار رنجبر، علی خدمتگزار، مائده صادقی گل افشانی، سکینه فرهادی، حمید حجتی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( علوم مراقبتی نظامی ۱۴۰۰ )
چکیده

مقدمه: ترس از خواب یکی از اختلالات جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه جنگی میباشد.
هدف: با توجه به اهمیت بررسی عوامل مرتبط با ترس از خواب، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط ترس ازخواب با اضطراب مرگ در جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه جنگی انجام گرفت.
مواد روشها: این مطالعه توصیفی همبستگی بر روی ۱۲۵ نفر از جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه جنگی استان گلستان در سال ۱۳۹۸ انجام شد. روش نمونهگیری این مطالعه سرشماری میباشد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ترس از خواب Sleep Inventory-Short Form (FOSI-SF) و پرسشنامه اضطراب مرگ تمپلر (Tmpler) میباشد. اطلاعات بعد از جمعآوری با نرمافزار آماری SPSS نسخه ۲۱ آزمون آماری (ضریب همبستگی اسپیرمن و آزمون کروسکال والیس) تجزیه تحلیل شد.
یافتهها: میزان ترس از خواب ۱۴/۲۷±۴۷/۵۲ و میزان اضطراب مرگ ۲/۵۶±۹/۶۹ بود. آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن ارتباط معنیداری را نشان داد (۰/۰۰۲= P، ۰/۲۷= r). طوری که با افزایش ترس از خواب میزان اضطراب مرگ افزایش پیدا میکرد.
بحث و نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد با کاهش ترس از خواب میزان اضطراب مرگ کاهش پیدا مینماید. لذا، ضرورت دارد به بهداشت خواب جانبازان مبتلا به استرس پس از سانحه توجه بیشتری شود.
سهیلا رنجبران،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( علوم مراقبتی نظامی ۱۴۰۲ )
چکیده

نامه به سردبیر


صفحه 1 از 1     

علوم مراقبتی نظامی Military Caring Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4703