[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 2 - ( علوم مراقبتی نظامی 1399 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 148-157 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر آموزش بر رفتار مصرف غذاهای فوری در دانش آموزان ابتدایی شهر بیرجند
ولی اله وحدانی نیا1 ، زهرا وحدانی نیا2، فاطمه باقرنژاد3
1- دکترای تخصصی سیاستگذاری عمومی، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ایران.
2- کارشناس ارشد پرستاری، پژوهشگر ارشد مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران  (نویسنده مسؤل).
3- دکترای تخصصی ارتقای سلامت، پژوهشگر ارشد مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران.
چکیده:   (40 مشاهده)

مقدمه: مصرف بی‌رویه غذاهای فوری علاوه بر اثرات نامطلوب بر سلامت، ذائقه کودکان را تغییر داده و آنان را به سمت عادات غذایی ناسالم در بزرگسالی سوق می‌دهد. لذا، آموزش مناسب برای توانمندسازی (آگاهی، نگرش و عملکرد) کودکان ضروری است.
هدف: تأثیر آموزش به روش ارائه پمفلت، بر مصرف غذاهای فوری در کودکان، بررسی شد.

مواد و روش­ ها: مطالعه نیمه‌تجربی که با نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای بر روی 120 نفر (60 نفر کنترل و 60 نفر مورد) از دانش‌آموزان مقطع چهارم، پنجم و ششم ابتدایی شهر بیرجند، اجرا گردید. آموزش به روش پمفلت انجام شده و جمع‌آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه محقق‌ساخته که روایی و پایایی آن با نظرات متخصصین و آزمون آلفای کرونباخ (0/87=α) مورد تایید قرار گرفته بود، قبل و یک ماه پس از مداخله انجام شد. در تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون‌های آماری توصیفی و تحلیلی در سطح معنی‌داری 0/05= α استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج حاکی از مصرف بالای غذاهای فوری در کودکان داشت. آزمون‌های آماری نشان داد که آموزش به روش پمفلت تأثیر معناداری بر آگاهی (0/4=P)، نگرش (0/9=P) و عملکرد (0/09=P) دانش آموزان در زمینه رفتار مصرف غذاهای فوری نداشته است.
بحث و نتیجه‌گیری: علی‌رغم مصرف بالای فست فود در کودکان شهر بیرجند، آموزش به روش پمفلت در رفتار دانش‌آموزان ابتدایی، ارتقاء معناداری ندارد. لذا، توصیه می‌شود جهت تواتمندسازی این گروه سنی از سایر روش‌های مناسب آموزشی استفاده شود یا این رسانه در تلفیق با روش‌های دیگر بکارگرفته شود.
واژه‌های کلیدی: توانمندسازی، روش آموزشی، رفتار غذایی، غذای فوری، کودکان.
متن کامل [PDF 577 kb]   (12 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/4/18 | پذیرش: 1398/9/16 | انتشار: 1399/7/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: irms.rec.1394.459.bu


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

V V, Z V, F B H. The Effect of Education on Fast Food Consumption Behavior in Primary School Students in Birjand. MCS. 2020; 7 (2) :148-157
URL: http://mcs.ajaums.ac.ir/article-1-303-fa.html

وحدانی نیا ولی اله، وحدانی نیا زهرا، باقرنژاد فاطمه. بررسی تأثیر آموزش بر رفتار مصرف غذاهای فوری در دانش آموزان ابتدایی شهر بیرجند. علوم مراقبتی نظامی. 1399; 7 (2) :148-157

URL: http://mcs.ajaums.ac.ir/article-1-303-fa.html



دوره 7، شماره 2 - ( علوم مراقبتی نظامی 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم مراقبتی نظامی Military Caring Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4227