[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
تسهیلات پایگاه::
اصول اخلاق نشر::
بانک‌ها و نمایه نامه‌ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
ثبت شده در


 AWT IMAGE
AWT IMAGE

..
:: دوره 9، شماره 2 - ( علوم مراقبتی نظامی 1401 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 170-161 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان درخواست و مصرف فرآورده‌های خونی و علل آن در بیمارستان‌های آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 1396
سیما مسعودی1 ، توحید عبادی2 ، فاروق احمدی3 ، امید گرکز* 4
1- دکترای اپیدمیولوژی، استادیار، گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران؛ مرکز تحقیقات نفرولوژی و پیوند کلیه، پژوهشکده تحقیقات بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
2- دانشجوی پزشکی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
3- کارشناس پرستاری، سازمان انتقال خون استان آذربایجان غربی، ارومیه، ایران
4- کارشناسی ارشد اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، شاهرود، ایران
چکیده:   (1267 مشاهده)
مقدمه: اهمیت خون و نقش آن در سیستم درمانی بر هیچ‌کس پوشیده نیست. با این ‌حال، از دغدغه‌های مطرح، درخواست بیش ‌از حد خون و فرآورده‌های خونی در بیمارستان‌های آموزشی است.
هدف: هدف این مطالعه بررسی درخواست و مصرف فرآورده‌های خونی و علل آن در بیمارستان‌های آموزشی درمانی ارومیه در سال 1396 بود.
مواد و روش‌ها: این مطالعه به ‌صورت توصیفی- مقطعی در بیمارستان‌های آموزشی درمانی ارومیه به روش سرشماری در سال 1396 انجام شد که شامل 15489 نیاز بیماران که در مجموع 40695 واحد از انواع فرآورده‌های خونی بود. داده‌ها با استفاده از چک‌لیستی که شامل (سن، جنس، نام بیمارستان، بخش، گروه خونی، علل درخواست خون، نوع فرآورده درخواستی و هدف درخواست خون که همه این متغیرها به ترتیب (فراوانی و تعداد واحد درخواستی، دریافتی و تزریقی) بود جمع‌آوری شد. داده‌ها بعد جمع‌آوری وارد SPSS نسخه 18 و با کمک آمار توصیفی (فراوانی، درصد) تجزیه‌ و تحلیل شد.
 یافته‌ها: نتایج نشان داد که بیشتر درخواست‌ها در جنسیت مرد (21653 واحد)، سنین بین 71-65 سال (5422 واحد) و بیمارستان امام خمینی (27026 واحد) بود. همچنین بخش مراقبت‌های ویژه، گروه خونی o مثبت به ترتیب با 10493 واحد و 15470 واحد جز بیشترین درخواست‌ کننده‌ها بودند. کم‌خونی مزمن با 8642 واحد جز بیشترین علت درخواست بوده، گلبول قرمز متراکم با 15809 واحد بیشترین فرآورده درخواستی و خونریزی با 10431 واحد جز بیشترین دلیل درخواست فرآورده بوده است که بیشتر درخواست و تحویل فرآورده‌های خونی در شیفت صبح بوده و بیشتر تزریق در شیفت عصر بوده است.
نتیجه گیری: میزان درخواست فرآورده‌های خونی بسیار بالا بوده که نیازمند بازنگری در نحوه درخواست خون و ایجاد یک سیستم نظارتی در مدیریت ارتباط بانک خون و بخش‌ها می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: بیمارستان، پزشکی، خون
متن کامل [PDF 418 kb]   (386 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/5/16 | پذیرش: 1400/9/8 | انتشار: 1401/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA

Ethics code: IR.UMSU.REC.1396.238



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Masudi S, Ebadi T, Ahmadi F, Garkaz O. Evaluation of the Demand and Consumption of Blood Products and Their Causes in Teaching Hospitals of Urmia University of Medical Sciences in 2017. MCS 2022; 9 (2) :161-170
URL: http://mcs.ajaums.ac.ir/article-1-487-fa.html

مسعودی سیما، عبادی توحید، احمدی فاروق، گرکز امید. بررسی میزان درخواست و مصرف فرآورده‌های خونی و علل آن در بیمارستان‌های آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 1396. علوم مراقبتی نظامی. 1401; 9 (2) :161-170

URL: http://mcs.ajaums.ac.ir/article-1-487-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 2 - ( علوم مراقبتی نظامی 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
علوم مراقبتی نظامی Military Caring Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4652