ارتقاء سلامت سالمندان مبتلا به سکته مغزی در ایران و جهان
نسرین جعفری گلستان*
دکترای تخصصی پرستاری، استادار، گروه مدیریت پرستاری، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی آجا، تهران، ا ران
سکته مغزی، یک اتفاق ناگوار، ناگهانی و ناتوان کننده است که بار مراقبتی بسیاری را به فرد، خانواده و جامعه تحمیل می کند. با روند رو به رشد جمعیت سالمندی و تعدد بیماری های زمینه ای در سالمندان، ریسک ابتلا به این بیماری رو به افزایش است. بیماری های مزمن، بنا بر ماهیت ناتوان کنندهای که دارند می توانند تمامی ابعاد زندگی فرد مبتلا را تحت تأثیر قرار دهد. بسیاری از نجات یافتگان از حملات سکته مغزی، حداقل با یک عارضه ی بر جا مانده از بیماری دست به گریبان هستند و با این عارضه از مراکز درمانی ترخیص شده و به منزل می روند. در منزل، نوع مراقبت متفاوت بوده و بیشتر بر توانایی های فردی متکی میباشد. لذا، توانایی مراقبت از خود در بیماران، تحت تأثیر عوامل متعددی قرار می گیرد و میتواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. در این خلاصه سیاستی، راهبردها و راهکارهای ارتقاء سلامت سالمندان مبتلا به سکته مغزی ارائه می شود.
واژه‌های کلیدی: سالمندان، سکته مغزی، سلامت
نوع مطالعه: خلاصه سیاستی | موضوع مقاله: آموزش بهداشت و ارتقای سلامت
دریافت: 1402/10/30 | پذیرش: 1402/12/1 | انتشار: 1402/12/10

Jafari-Golestan N. Enhancing the Health of Elderly Stroke Patients in Iran and Worldwide. MCS 2024; 10 (3) :213-218